Terugblik informatieavond en vervolg

10 december 2019

Op woensdag 4 december organiseerde familie Ten Have in samenwerking met Pure Energie de eerste informatiebijeenkomst over het idee voor een zonnepark in Noordbroek. Er waren meer dan 60 mensen – voor het merendeel omwonenden en inwoners uit het dorp Noordbroek – aanwezig in het multifunctioneel centrum De Noordsuythoeve in Noordbroek. Wij kijken samen terug op een goede bijeenkomst.

Als eerste stelde familie Ten Have, initiatiefnemers van het plan, zich aan alle aanwezigen voor. Ook gaven zij in het kort weer waarom zij tot dit initiatief zijn gekomen en onder welke voorwaarden zij een zonnepark op hun grond willen ontwikkelen. Daarna gaven zij het woord aan Henk Schoonvelde, projectleider vanuit Pure Energie. Hij vertelde in het kort wie Pure Energie is en op welke wijze Pure Energie bij het zonnepark is betrokken. Vervolgens ging hij verder in op de locatie en besprak hij de mogelijkheden voor financiële deelname en de landschappelijke inpassing van het zonnepark. Tijdens en na afloop van de presentatie stelden de aanwezigen veel vragen en maakten diverse opmerkingen. Daarmee gaven zij duidelijk aan wat hun eerste gedachten en vragen zijn wat betreft het idee voor een zonnepark in Noordbroek. Dat vinden we erg belangrijk om te horen.

Vervolgstap

Op kort termijn wil de familie Ten Have samen met Pure Energie het plan verder uitwerken in samenspraak met de omgeving. Voorstel is om dit in de vorm van een werkgroep te doen, waarin omwonenden, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden zitting kunnen nemen. Onderwerpen van gesprek zijn de landschappelijke inpassing van het zonnepark, de wijze waarop het zonnepark de natuurwaarden in het gebied kan versterken, de mogelijkheden voor lokaal eigenaarschap en de inrichting van het omgevingsfonds.

Deelname werkgroep

Om wensen, ideeën en belangen van de omgeving te laten doorklinken in het zonnepark willen we een werkgroep in het leven roepen. De bedoeling is dat deze werkgroep bestaat uit inwoners en vertegenwoordigers van personen en organisaties, die betrokken willen worden bij het zonnepark. Heeft u interesse om deel te nemen in de werkgroep voor het zonnepark Noordbroek? Dan kunt u dit aangeven bij Maureen Bekke via info@zonneparknoordbroek.nl.

Klik hier voor het verslag en presentatie van de informatiebijeenkomst.